حدیث
سوگند به خدا امام شما سالیان درازی غایب می شود و چشم های مومنین در فراق او اشکباران است

پنجشنبه, ۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳ Thursday, 25 April , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 1978 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد دیدگاهها : 187×
حقیقت عید
۳۱ مرداد ۱۳۹۱ - ۱:۲۸
پ
پ

حقیقت عید

به مناسبت عید فطر 

بعد از یک ماه روزه داری و بندگی خداوند، کنون می‌خواهیم تا عید فطر را به جشن بنشینیم. از این رو بر مؤمن، سزاوار است که چون در مراسم عید شرکت مى‏ کند، به قصد عبرت باشد نه به قصد تماشا؛ تا حال او مانند آنانى که عید خود را بازی و سرگرمی قرارداده اند، نباشد. گفته شده است یکى از هدف‌ ها و حکمت های این عید، به یاد آوردن قیامت و بیم هاى آن است؛ چرا که برخى از احوال عید، شبیه قیامت است و انسان را به یاد آخرت می اندازد. بر این اساس، امیر المؤمنین على (علیه السلام) در روز عید فطر بعد از اقامه نماز، بر فراز منبر رفت و خطبه‏‌ای ایراد کرد و چنین فرمود:

\” ای مردم! امروز شما، روزى است که در آن به نیکوکاران پاداش داده مى ‏شود و بدکاران در آن زیان مى ‏کنند. امروز، شبیه ‏ترین روزها به قیامت شماست. با بیرون آمدن از خانه‏هایتان (و حرکت) به سمت مصلا، از بیرون آمدن از گورها و رفتن به پیشگاه خداوند یاد کنید و از توقف و ایستادن خود در مصلا، وقوف خود در برابر پروردگار را یاد کنید و از بازگشت خود به خانه‏هایتان، بازگشت خود را به جهنم و بهشت به یاد آرید.

و اى بندگان خدا! بدانید نزدیک‏ ترین و کمترین چیز که براى مردان و زنان روزه‏گیر فراهم است، این است که فرشته‏‌ای در آخرین روز ماه رمضان به آنان ندا مى‏ دهد که: اى بندگان خدا! بر شما مژده باد که گناهان گذشته شما آمرزیدهشد و بنگرید که در آینده چگونه خواهید بود.\”(۱)

پیشنهاد گروه فرهنگی امیدواران
اعمال مشترک روزهاى ماه مبارک رمضان

همچنین آن حضرت در عید فطر دیگری فرمود: \” همانا امروز براى هر کس که خداوند روزه‏اش را پذیرفته و نمازش را سپاس داشته، عید است و هر روزى که در آن خدا معصیت نشود، آن روز عید است.\”(۲)

لذا مراقب باشیم عید فطر فقط به شادی و شادمانی نگذرد؛ بلکه در عین شاد بودن از یک ماه بندگی پروردگار، از احوال عید که در کلام امیرالمؤمنین (علیه السلام) آمده بود نیز غفلت نکنیم و با رویگردانی از معصیت الهی، عیدمان را تداوم بخشیم ….

«بر گفته از کتاب \”روضه الواعظین‏\”، تألیف: \”محمد بن حسن فتال نیشابوری\” (همراه با اضافات)‏»(۳)

___________________________________

پاورقی ها:

۱ـ امالى صدوق، صفحات ۶۱ و ۶۲

۲ـ نهج البلاغه، حکمت شماره ۴۲۸

۳ـ متن فوق، از ترجمه فارسی کتاب روضه الواعظین که توسط جناب آقای محمود مهدوى دامغانى صورت گرفته، استخراج شده است.‏

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.